Yrker, utdanningsveier og intervjuer

På denne siden kan du søke frem yrker og kompetanser og lese om dem. Yrkene og kompetansene du finner her på vilbli.no er foreløpig begrenset til de du kan oppnå med videregående opplæring.

Finn yrke eller intervju

Du kan søke frem yrke eller kompetanse ved å velge forbokstaven eller kategori i menyen til venstre. I listen som kommer frem vil du se at det for flere av yrkene og kompetansene finnes intervjuer av elever, lærlinger og yrkesutøvere. Du kan velge å lese om yrket eller kompetansen, eller å lese intervjuet.

Yrkessiden

På yrkessiden får du en kort beskrivelse av yrket eller kompetansen. Du kan også lese den lange versjonen, som er kompetanseplattformen faglig råd har utarbeidet. Under yrkesbeskrivelsen ser du en oversikt over hvilke mulige utdanningsveier som fører frem til yrket eller kompetansen. F.eks. kan du bli barne- og ungdomsarbeider etter å ha gått Vg1 helse- og oppvekstfag eller Vg1 design og håndverk (kryssløp). Du finner også lenker til liknende kompetanser og lenker til aktuelle intervjuer av elever, lærlinger eller yrkesutøvere.

Intervjusiden

På intervjusiden kan du lese intervju med en elev, lærling eller yrkesutøver. Du får også lenker til beskrivelse av opplæringen og til andre intervjuer.