Baker (svennebrev)
Velg et løp for å lese mer om opplæringen
1. år
2. år
3. år
4. år
Aktuelle arbeidssteder
Som baker kan du få jobb i konditorier og bakerier. Arbeidsplasser finnes også på hoteller, restauranter og i andre storhusholdninger.
Sentrale arbeidsoppgaver
Sentrale arbeidsområder er
- behandling og lagring av råvarer
- tilbereding og produksjon av brødbakst og annet bakverk i henhold til tradisjonelle og nye tilberednings- og konserveringsmetoder
- valg av riktige metoder til produksjonen ut fra resept, mengde og tilgjengelig produksjonsutstyr
- tilpassing av resepter og produksjonsprosesser etter bedriftens og kundenes behov
- bruk og enkelt vedlikehold av maskiner og annet utstyr
- anvendelse av informasjonsteknologi og tekniske hjelpemidler
Personlige egenskaper
En baker skal kunne arbeide planmessig, rasjonelt, effektivt og nøyaktig, i samsvar med bedriftens fastsatte produktspesifikasjoner og etter kundenes ønsker og behov.Du bør ha interesse for matvarer og kunne arbeide hygienisk. Du bør også være kunderettet og kunne yte god service.