Lærebedrifter, opplæringskontor og medlemsbedrifter


  • Du finner opplæringskontor og lærebedrifter ved å velge fylke i listen under.
  • Velg først ditt fylke og deretter lærefag for å komme til oversikten.
  • Du finner også oversikt over lærebedrifter og opplæringskontor på sidene med utdanningsprogrammene (f.eks. tømrerfaget)

Informasjon fra RogalandGodkjente lærebedrifter

I Rogaland er det i overkant av 1600 bedrifter, enkeltstående og medlemmer i opplæringskontor, som er godkjent for å ta inn lærlinger. Lærebedriftene varierer i størrelse – noen har kanskje bare én lærling, mens store industribedrifter kan ha flere titalls lærlinger.

Oversikt over godkjente lærebedrifter i Rogaland

Her finner du en oversikt over de bedriftene i Rogaland som kan ta inn lærlinger. I Rogaland er det 37 godkjente opplæringskontorer. Disse dekker de fleste bransjer.

Velg lærefag i listen nedenfor for å få oversikt over tilbydere!

 

Læreplass i andre fylker

Du kan på eget initiativ søke læreplass i andre fylker selv om vi kan tilby læreplasser i Rogaland. Du må sende inn ordinær søknad på læreplass til opplæringsavdelingen i Rogaland fylkeskommune, selv om du har eller får gjort avtale om læreplass annet sted i landet.

I lærefag hvor vi ikke har nok lærebedrifter i Rogaland, vil det være aktuelt å formidle søkere til læreplasser i andre fylker. Fylkeskommunen kan, om ikke det finnes andre muligheter, gi tilbudet uansett hvor det ligger i landet. Elever med rett kan som hovedregel ikke la være å ta imot tilbudet uten eventuelt å bruke et pauseår eller miste del av opplæringsretten. Fylkeskommunen er ikke forpliktet til å gi alternativ opplæring i skole dersom det kan tilbys læreplass.