Vis meny

Yrker og kompetanser etter videregående opplæring

Pølsemaker (svennebrev)

Aktuelle arbeidssteder

En pølsemaker kan arbeide i håndverksbedrifter som produserer kjøttvarer for salg, eller hos de større og mindre industribedrifter som produserer hovedtyngden av de kjøttvarene som leveres til grossister, kjeder og større dagligvareforretninger og storhusholdninger.

Sentrale arbeidsoppgaver

Sentrale arbeidsområder er

  • produksjon av alle typer pølser og kjøttpålegg
  • produksjon av kaker, deiger og spesialprodukter med kjøtt som råstoff
  • produksjon av spekemat
  • tilskjæring og finstykking av kjøttråvarer
  • bruk og vedlikehold av håndverktøy, maskiner og utstyr

Personlige egenskaper

Pølsemakeren må kunne arbeide planmessig, effektivt og hygienisk og ha gode kunnskaper om råstoffenes egenskaper og de ulike bearbeidingsprosessene. Du bør ha godt håndlag.

Velg et løp for å lese mer om opplæringen