Utvekslingsprogram

Informasjon fra Akershus

Akershus fylkeskommune har i samarbeid med skoler i fylket egne utvekslingsprogram på skoler i utlandet. Disse utvekslingsprogrammene er for søkere som har bestått Vg1 og skal begynne på Vg2. Tilbudene søkes via www.vigo.no innen 1. mars.

Lincoln College, Vg2 realfag eller Vg2 språk, samfunnsfag og økonomi.

Sørumsand vgs. vil skoleåret 2015-2016 sende elever på Vg2 realfag eller språk, samfunnsfag og økonomi til Lincoln College i England. Du kan velge fordypningsretning og programfag både innenfor realfag og og språk, samfunnsfag og økonomi. Basert på individuelle valg av fag går du i klasse med andre elever ved skolen. Du innkvarteres hos en vertsfamilie og har oppfølging av kontaktperson ved Lincoln College, samt fra personlig veileder fra Sørumsand vgs. Etter endt opphold, og ved å ha bestått eksamen i England, kan du starte på Vg3 realfag eller språk, samfunnsfag og økonomi. Oppholdet er finansiert via Lånekassen, og det er mulig å søke om borteboer- og utdanningsstipend.

Ta kontakt med Sørumsand vgs. for mer informasjon:

Sørumsand videregående skole

 

Askham Bryan College, Vg2 naturbruk

Elever som har bestått Vg1 naturbruk, Vg1 Dyrekunnskap eller Vg1 Energi- og miljøfag kan søke om å ta Vg2 på Askham Bryan College i York. Tilbudet gjelder elever som ønsker Vg2 Landbruk og gartnernæring, Vg2 Dyrekunnskap, Vg2 Energi og miljø, Vg2 Anleggsgartnerfag og Vg2 Hest og hovslagerfag. Du får alle de fagene du trenger for å komme tilbake og fortsette Vg3 eller søke opplæring i bedrift. Du kan søke stipend fra Lånekassen, som dekker store deler av kostnadene. Hvis du har hatt ekstra fordypning i realfag på Vg1 i et planlagt løp mot spesiell studiekompetanse, kan du fortsette med f.eks. Matte R1 og Kjemi 1 på Askham Bryan College. Du bor på internat på skolens område sammen med de øvrige elevene.

Ta kontakt med studieleder ved Hvam videregående skole for mer informasjon:
Janniche Langseth: janniche.langseth@hvam.vgs.no

Se også skolens hjemmeside www.hvam.vgs.no 

 

 

York College, Vg2 hudpleier eller Vg2 helsefagarbeider

Gjennom et samarbeid med York College kan Rud vgs. tilby deg å ta utdanning som helsefagarbeider eller hudpleier i England uten å tape opplæringstid. Det er mulig å søke støtte gjennom Lånekassen. Vår samarbeidsskole York College kan tilby udanning i helse- og oppvekstfagene, som tilsvarer programfagene på Vg2 i Norge. Du vil få tidelt en vertsfamilie før avreise. I denne vertsfamilien bor sammen med familien, eller om det er ønskelig, sammen med en annen norsk elev. York College har alng erfaring med utvekslingselever og har et nært samarbeid med sine vertsfamilier. Du vil også få oppfølging av egen kontaktperson ved York College, samt av personlig veileder fra Rud vgs.

Ta kontakt med Rud vgs. for mer informasjon:

Rud videregående skole